Cursus-aanbod

Om een andere taal te gaan leren moet je wel een specifieke cursus gaan volgen.

Bij de TPR Storytelling®* (Total Physical Response Storytelling) kun je de Nederlandse Gebarentaal (afgekort NGT) snel, makkelijker en veel leuker leren. Zo gebruik je de gebarentaal waarvoor het bedoeld is: om te communiceren.

* "TPRS and TPR Storytelling® are registered trademarks owned by Blaine Ray Workshops, Inc."

De cursussen bestaan uit 3 niveau's.

Elk niveau bestaat uit een aantal lessen, verdeeld in 3 hoofdstukken, die ieder weer uit een aantal lessen omvatten. De thema's hebben allen te maken met het dagelijks leven in de dovenwereld en de dovengemeenschap. Elke les is opgebouwd uit een aantal onderdelen die iedere keer weer terugkomen. Dit geeft de cursus een duidelijke structuur en herkenbaarheid. Bij elke les krijg je huiswerkopdracht. De introductiecursus (niveau 1) waarbij deze online leeromgeving en het werkboek gebruikt worden geeft de cursist een stevige basis als voorbereiding op Het hele verhaal in Gebarentaal.

Op deze online leeromgeving worden verhalen over de Dovencultuur in gebarentaal verteld. Ook de woordenschat, vingerspelling en zinsstructuren worden in gebarentaal aangeboden. In het bijbehorende werkboek van niveau 1, 2 en 3 staan naast opdrachten ook de glossen van de verhalen op de online leeromgeving.

Na elk niveau mogen de cursisten een eindtoets volgen, maar dat is niet verplicht. Voor diegenen die alleen een niveau hebben gevolgd, krijgen ze het deelname-bewijs of na het behalen van de toets een certificaat met een cijferlijst. Na het behalen van deze eindtoets wordt de resultaten gebaseerd op een (erkende) niveau.

Elke les duurt 2 uur. 

Na niveau 1 kun je verder gaan naar niveau 2 en daarna niveau 3.

Sinds 2015 ben ik dus TPRS-docent: een docent met andere lesmethode. In plaats van nieuwe gebaren 'in te stampen' worden de nieuwe gebaren aangeboden dmv het zelf vertellen van verhaaltjes en gesprekken voeren. Het is echt een heel andere methode: veel intensiever en zelfs heel leuk om zowel te leren als aan te mogen bieden!

Durf je deze uitdaging aan te gaan om de Nederlandse Gebarentaal volgens de TPRS-leermethode te volgen?          

Kom dan bij mij de TPRS-cursus volgen!

De TPRS-NGT cursussen kunnen overal gegeven worden, bijv. in uw bedrijf waar een of meerdere dove medewerkers bij u werken of bij u thuis waarvan een of meerdere gezinsleden doof zijn of in uw club waarvan er een of meer leden doof zijn.

Vragen over een TPRS-NGT cursus? Klik hier om naar pagina ‘Contact' te gaan.

Aanmelden? Klik hier om naar pagina 'Aanmelden' te gaan.